Loading...

Nieuwsbericht

Blijf op de hoogte van de uitbreiding!
Home / Nieuws / Goedkeuring plannen WML

Goedkeuring plannen WML

Afgelopen zomer lagen de plannen voor onze verbouwing voor bij de WML, de Welstands- en Monumentencommissie Leiden. Recent hebben wij goed nieuws ontvangen en gehoord dat ons plan door de WML een principeakkoord heeft gekregen. Dit betekent dat wij kunnen beginnen met het officieel aanvragen van vergunningen. De monumentale aspecten van het pand van SSR waar de WML vooral op lette bij hun vooronderzoek waren onze monumentale voorgevel aan de Hogewoerd, de monumentale achtergevel (die uiteraard totaal anders is dan de voorgevel maar wel monumentaal op basis van de zeldzaamheid van deze soort 20ste eeuwse gevels in Leiden) en de Jugendstiltrap (de trap van de overloop naar de zolderbar), waarover het gerucht gaat dat Wilhelmina er ooit nog zelf op gestaan heeft.

Het eerste punt werd goedgekeurd op voorwaarde dat het rookhok niet meer pal aan de voorkant van het pand geplaatst gaat worden, omdat dan hokjesvorming ontstaat en dat afbreuk doet aan het monumentale straatbeeld in de Hogewoerd. Het tweede punt werd goedgekeurd door ons de eis te stellen dat wij in de eerste fase van onze verbouwing alles m.b.t. de achtergevel voltooien, om de buitenkant van de UV3 vervolgens tot monument te kunnen verklaren. Het derde punt werd goedgekeurd op voorwaarde dat wij de Jugendstiltrap behouden. Dit heeft de architect opgenomen in de plannen door de Jugendstiltrap in de nieuwe plannen te plaatsen op de plaats van het huidige rookhok zodat je via die trap de vliering op kan. De trap wordt wel ingekort, maar dat was verder geen probleem voor de WML.

Partijen die tijdens het vergunningstraject zelf nog een nadere inspectie gaan doen zijn de Brandweer, Ruimtelijk ordening, Stedenbouw, ELO (alleen 106 en 108) en de omgevingsdienst.

Mocht je meer willen weten over wat de WML inhoud en wat hun taken zijn, neem dan een kijkje op https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/wonen-en-bouwen/omgevingsvergunningen/beoordeling-op-uiterlijk-en-schoonheid-bij-verbouwen/